08 |
Koffiebonen van Segrafredo zijn ‘reislustig’.
Zij komen helemaal uit Brazilië en Costa Rica
en voordat zij verpakt en wel bij u op de plank
liggen, reizen zij eerst af naar Groningen
om daar een heel pittig traject af te leggen.
Twee enthousiaste Segafredo collega’s -
‘hoofd verpakkingsmachines’ Addy en ‘hoofd
branderij’ Gerard - geven een kijkje in de
koffiekeuken.
‘Koffiebranden is een kunst!’
Addy en Gerard zijn het er allebei roerend over eens:
“Het branden van koffie komt heel precies maar vooral
het melangeren is een kunst. De belangrijkste reden
hiervoor is dat de ene oogst de andere niet is en wij dus
iedere keer moeten proeven – en zo nodig componenten
verhogen of toevoegen – om de juiste karakteristieke
smaak te bereiken.”
Typische Segafredo smaak
Rijk en smaakvol. Dat is hoe Addy en Gerard de typische
Segafredo smaak omschrijven. “Het is een krachtige kop
koffie met karakter! Wij kunnen het weten: na jarenlange
ervaring weten wij precies wanneer de samenstelling van
de koffie goed is en kunnen wij blind het verschil proeven
tussen dezelfde soorten bonen.”
De gouden regel?
Een goede melange. “Voor de perfecte koffie moeten
de bonen de juiste kleur, het juiste gewicht en precies
de juiste roostertijd hebben. En tenslotte natuurlijk een
goede koffiedrinker die de echte Segafredo smaak weet
te waarderen!”