| 09
Wanneer de koffiebonen in Nederland
arriveren dan verdelen wij ze over 20 silo’s.
In iedere silo komt een ander type koffieboon,
er zijn er twee: de Robusta en de Arabica.
Afhankelijk van de melange, halen wij de
samenstelling uit één van de silo’s.
Vervolgens verplaatsen wij de koffiebonen
door middel van lucht naar de branderij. Daar
worden ze met warme lucht geroosterd. De
temperatuur kan oplopen tot wel 235 graden!
Om er zeker van te zijn dat de bonen het
juiste gewicht en de goede kleur hebben,
nemen wij regelmatig monsters om dit te
testen.
Na het roosteren gaan de bonen naar de
‘afkoelkamer’. Koude lucht en water zorgen
ervoor dat de bonen afkoelen tot een
temperatuur van 35 graden.
Zodra de bonen zijn goedgekeurd worden ze
getransporteerd naar de ‘gemalen’ of bonen’
koffie silo.
Tenslotte verpakken wij de koffie en gaan
ze op reis naar uw koffiemachine!
Addy (hoofd verpakkingsmachines) en Gerard
(hoofd branderij). Samen hebben zij al meer dan
70 jaar ervaring als melangeurs.
Elke koffie wordt weer geproefd om te bepalen
of deze aan de juiste kwaliteiten voldoet en de
herkenbare Segafredo smaak heeft.