Ingrediënten
(voor 4 personen):
• 600 gram (verse) strozzapreti (gedraaide pasta, letterlijk:
priesterwurgers)
• 150/200 gram taleggio-kaas
• 1 kleine ui
• een dozijn grote asperges
• een paar eetlepels melk
• geraspte Parmezaanse kaas
• olijfolie
• zout
• peper
Bereidingswijze asperges:
• Schil de onderste helft van de asperges en snij 1 cm van
de onderkant af.
• Breng water met zout aan de kook en blancheer de
groene asperges. (3 minuten knapperig, 5 minuten zacht
en gaar)
• Als de asperges klaar zijn kunt u de saus bereiden.
Bereidingswijze saus:
• Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui.
• Voeg de gekookte asperges, een paar eetlepels melk en
de taleggio-kaas toe.
• Voeg naar smaak een snufje zout en peper toe.
• Voeg tot slot een beetje geraspte Parmezaanse kaas toe.
• Laat het geheel zachtjes 5 minuten pruttelen.
Schep de pasta op het bord, giet de saus eroverheen en
maak het af met Parmezaanse kaas.
Wijntip: bij dit gerecht past een Casa Ripasso, een
krachtige, elegante, rode wijn.
| 19
Zelf verse strozzapreti maken:
• Meng 400 gram bloem, water en zout samen tot een
mooie gladde massa.
• Rol het deeg uit met de deegroller tot een dunne plak en
snij die in stroken van 3 cm breed en 30 cm lang.
• Pak een strook en rol het eerste stuk tussen je handpalmen
zodat de gedraaide vorm ontstaat. Breek nu het eerste
stukje af zodat je stukjes van zo’n 7 cm overhoudt: de
strozzapreti. Geef alle lapjes op deze manier een draai.
• Kook de pasta op het laatste moment, als de saus klaar is,
en zorg dat deze bijtgaar blijft.