24 |
Wim Cox, de Cox in Cox & Co, bezit inmiddels achttien
horecazaken. Zo heeft hij onder meer drie etablissementen
in een Intratuin, twee op een meubelboulevard en vier in
het Designer Outlet te Roermond. Cox geldt dan ook als
de geestelijk vader van het concept ‘horeca in retail’.
Segafredo café
In 2001 startte Cox een fashion café in het Designer Outlet.
Dit concept sloeg echter niet aan en Cox moest op zoek
naar iets anders. Via de eigenaar van het Designer Outlet
kwam hij in contact met Segafredo. Roermond verwelkomt
jaarlijks vele bezoekers uit Duitsland en België, landen
waar het merk Segafredo reeds langer bekendheid geniet.
De samenwerking met de Italiaanse koffiegigant verliep zó
naar wens dat Cox nu in vrijwel al zijn horecagelegenheden
Segafredo schenkt.
Horeca in retail
De horecazaken van Cox & Co zijn alle gevestigd
in een retailomgeving. Zij liften hierdoor mee op de
aantrekkingskracht van de diverse winkels. “Wij hoeven
in die zin geen enkele moeite te doen om bezoekers te
trekken. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we achterover
kunnen leunen. Integendeel: we volgen de ontwikkelingen
in de horeca, blijven ons ontwikkelen en proberen steeds
weer nieuwe dingen uit. Ook werken we blijvend aan onze
uitstraling en aantrekkingskracht. Eigenlijk zitten we in twee
branches: horeca én retail. De retail is voortdurend aan
verandering onderhevig. Economische schommelingen
zijn direct voelbaar en ook de ontwikkelingen in het online
shopgedrag zijn van invloed op het aantal bezoekers.”
Wim Cox van Cox &
Co, ondernemer in
hart en nieren: