Espresso
De basis voor deze speciale koffiedranken is altijd
een espresso of lungo. Voor het beste resultaat en een
perfecte smaakbeleving is het belangrijk dat deze van
goede kwaliteit is en op de juiste wijze bereid. Let erop
dat de machine schoon is en goed staat afgesteld!
Melkschuim
Het beste kunt u volle melk gebruiken, omdat deze de
optimale verhouding bezit tussen eiwit en vet. Dit geeft
als eindresultaat een mooi glanzende, iets zoetige en
romige, zijdeachtige microfoam. Dat is melkschuim
zonder zichtbare belletjes.
Melkschuim maken gaat als volgt:
1. Gebruik altijd koude melk.
2. Schuim de melk in een schoon, roestvrijstalen stoom-
kannetje op tot een temperatuur van 37,5 graden.
3. Door het kannetje naar beneden te bewegen, ont-
staat er steeds meer schuim. U trekt de schuim als het
ware naar boven. Dit heet stretching.
4. Verhit de melk door tot 67,5 graden. Zorg dat tijdens
dit proces de melk blijft circuleren in het stoomkannetje.
5. Als de melk de juiste temperatuur heeft bereikt, stopt
u het schuimen en walst u
het melkschuim tot een
glanzend resultaat.
De presentatie
Voor een mooie presentatie
van deze koffiecreaties heeft u
nodig: een schotel, een lang
glas en een lange lepel.
| 23
Bereiding:
Benodigdheden:
• Espresso
• Volle melk voor
het melkschuim
• Chocoladecookie siroop
• Chocoladesaus
• American cookies
• Slagroom
1. Vul het glas met de chocoladecookie siroop.
2. Bereid het melkschuim en schenk het lange
glas voor de helft vol.
3. Na in het glas te zijn geschonken zal de melk naar
beneden gaan, terwijl het schuim omhoog komt.
Laat het geheel heel even rusten.
4. Bereid de espresso en schenk ‘m voorzichtig door
het melkschuim.
5. Garneer de koffie met slagroom en chocoladesaus
en maak het af met een American cookie.
Bereiding:
Benodigdheden:
• Espresso
• Volle melk voor
het melkschuim
• Kaneelpoeder
• Chai siroop
1. Vul het glas met chai siroop.
2. Bereid het melkschuim en schenk dit rustig in het glas.
3. Als de melk in het glas wordt geschonken, gebeurt het
volgende: de melk gaat naar beneden, het schuim
komt omhoog. Laat het geheel heel even rusten.
4. Bereid de espresso en schenk deze voorzichtig door
het melkschuim.
5. Doe als topping een streepje kaneelpoeder op
het schuim.
Kijk voor meer koffierecepten
op
www.segafredo.nl